Baha’is in Ede

In elk dorp of stad waar bahá’ís wonen is er een gemeenschap die regelmatig bijeenkomt voor activiteiten die eenheid bouwen onder de leden en Bahá’í idealen in de praktijk brengen .

De lokale gemeenschap houdt zich bezig met collectieve aanbidding, studie van de heilige teksten, dienstbaarheidsprojecten en sociale ontwikkelingsactiviteiten. Er zijn verschillende activiteiten die de geestelijke, intellectuele, artistieke en praktische aspecten van het leven ondersteunen. Leerkringen, meditatieve bijeenkomsten, jeugdbekrachtigingsprogramma en lessen voor kinderen behoren tot de kernactiviteiten van het Bahá’í gemeenschapsleven.

De Plaatselijke Bahá’í gemeenschap van Ede en omgeving omvat ongeveer 30 leden. Het Bahá’í-geloof heeft geen geestelijken, de aangelegenheden van de gemeenschap worden beheerd door de leden zelf en de plaatselijke geestelijke raad. Een plaatselijke geestelijke raad bestaat uit negen leden en wordt jaarlijks gekozen. In het Bahá’í verkiezingsproces is er geen sprake van campagne of voor selectie. Alle leden van de gemeenschap boven de 21 jaar oud zijn in principe verkiesbaar.